Köp- och leveransvillkor

Välkommen att handla i vår webbutik om du har fyllt 18 år eller har målsmans tillstånd att få handla hos oss och du bor i Sverige.

För att vi skall kunna ta emot och skicka ut din beställning behöver vi ditt namn, adress, tel, personnummer och e-postadress (som vi inte lämnar ut till någon annan, (men om du vill kan du få vårt nyhetsblad.) Dina personuppgifter lagras i vårt kundregister vid beställning av varor. Ingen obehörig har tillgång till detta register och uppgifterna lämnas inte vidare till annat företag. Om du av en eller annan anledning inte vill stå kvar i vårt kundregister, ring eller skicka email så plockar vi bort dig. Vi har ingen minimigräns för köp.

Fraktkostnad: I Sverige tillkommer frakt på varje order med endast 48,75:- oavsett hur mycket eller lite du handlar. För tillfället säljer vi endast i Sverige.

Leverans sker med Dhl. Du kan hämta ditt paket på närmaste DHL utlämningsställe, eller hämta dina varor i en av våra butiker.

När du lagt in din order till oss och vi har plockat den hör vi av oss till dig och meddelar vad summan blir och om allt finns hemma eller om något är slut. Eftersom vi har stor omsättning och flera butiker händer det ibland att varor tar slut, vi försöker att ha ett så exklusivt sortiment som möjligt, därför masstillverkas inte alla varor som vi har, utan finns bara en i begränsad upplaga, så det kan hända att en vara ha tagit slut. Vi meddelar dig omgåendeom det är något som är slut, (eller som är tillfälligt slut och som kommer in igen) då kan du välja att vänta på din leverans tills allt finns hemma, eller beställa om vid ett annat tillfälle, eller om du vill ha något annat istället. Vi skickar inga restorder utan kostnad. Vi reserverar oss för leveransförseningar som vi inte rår för samt för att en vara kan vara helt slutsåld.

Det är sedan ditt ansvar att kontrollera att alla dina uppgifter är korrekta och att det är dessa varor du har beställt. Du bekräftar detta genom att slutföra din beställning. Mandala står inte för konsekvenserna eller ansvarar för felaktigt lämnade adressuppgifter, som kan hindra beställningen att nå fram till dig som kund.

När ditt köp har godkänts, kan vi skicka varorna direkt. Nu är det bara lite tålamod innan du har dina varor.

Avbeställning är möjlig utan kostnad fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar har skapats. Avbeställning efter det är ej möjlig. Du som kund är i fall vi effektuerat din order skyldig att mottaga försändelsen. Avbeställning av icke lagervara vilken köpts in för kunds räkning är ej möjlig. Avbeställning av icke lagervara efter det vi har beställt varan från vår leverantör är ej möjlig . För att avbeställa en order kontakta oss via telefon eller e-post, avbeställningen är ej giltig förrän du mottagit en bekräftelse från oss.

Vi reserverar oss för att det kan bli felskrivet i annonsen, vi skyller på “Tryckfelsnisse” när det går fort och vi lägger in varor kan det bli fel, om det är så, hör vi av oss till dig, innan vi gör utskick med annat pris, märke, färg eller vara. Många av våra produkter är handmålade så alla behöver inte vara exakt lika dana.Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel.

REKLAMATION Skulle vi av någon anledning ha skickat fel vara eller antal till dig, kontakta oss omedelbart på telefon eller mail, så att vi kan rätta till det som är fel så fort som möjligt. Skicka ej tillbaka varor till oss innan ni har kontaktat oss för mer information om tillvägagångssätt för retur. MANDALA LÖSER INTE UT POSTFÖRSKOTT ELLER EFTERKRAV.

Mandala tillämpar Lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljning. Detta innebär att du som köpare har rätt till 14 dagars ångerrätt på inköpta varor, räknat från det du tog emot varorna. Ångerrätten gäller inte förbrukningsvaror. När du returnerar varor till oss står du själv för fraktkostnaden och transportskador. Läs vidare om Konsumentköplagen på: Konsumentköp.se

Ej Godkända returer Vi godtar ej kläder / textil / sjalar i retur som luktar rök, parfym eller har fläckar från smink eller liknande. Varor som har använts eller packats upp ur orginalförpackningen. Varor som har använts så att det blivit defekta. Dessa returer berättigar inte till återbetalning och kommer att skicka tillbaka till avsändaren mot fraktkostnad som skall betalas av avsändaren i förskott.

VI HAR INGEN BYTESRÄTT PÅ CD, DVD, BÖCKER / TAROTKORT, STENAR OCH SMYCKEN.

RETUR / ÅNGERRÄTT Du har rätt att ångra ditt köp eller byta till annan vara, storlek eller färg inom 14 dagar (Gäller ej ovanstående produkter) Varan skall vara hel,oanvänd (får ej tvättas) med alla etiketter kvar och i orginalförpackning. Produkten skall vara komplett. Returneras i obruten förpackning som skall vara oskadad, och med eventuella orginalhandlingar inom 14 dagar. Kontakta oss innan du returnerar ditt paket, Vi kan i vissa fall vilja ha foto på varan och embalaget om det är något som är skadat. Du måste spara varan och emballaget i minst 30 dagar eller tills dess vi meddelat dig något annat. Uppge ditt kundnummer samt fakturanummer och vilken vara det gäller och vad du inte är nöjd med returorsak, uppge även om du vill byta till annan vara alternativt om du vill ha dina pengar tillbaka.

Om du vill ha en annan vara står du själv för frakten på den nya varan från oss till dig. Om du returnerar en vara står du själv för returfrakt och transportrisk. Packa varan ordentligt och noga och sänd den i oskadat skick till oss, när vi är överens om detta efter du har hört av dig till oss. Vi ringer eller mailar dig när vi har fått din vara och kontrolerat och godkänt/ icke godkänt varan.

EJ UTHÄMTADE PAKET Om du inte hämtar ut ditt paket och vi får det i retur kommer vi att fakturera dig en summa på 150:- för frakt och omkostnader vi har i samband med detta.

Alla våra priser är i svenska kronor och moms ingår med 6, 12 eller 25%. Böcker har 6%, livsmedel 12% och övriga varor 25%.

Du betalar kontant när du hämtar varorna i en av våra butiker ( OBS! Om du hämtar varorna i butiken gäller inte samma regler som vid distansavtal och hemförsäljning.) I butiken gäller vanliga butiksregler. Du kan även välja att betala in på vårt BankGiro eller vårt PostGiro i förskott, det är kostnadsfritt eller så väljer du att få en faktura från KLARNA.

Faktureringsavgiften är 39:- betalningsvillkor 14 dagar.

KLARNA Förutsättningen för att handla mot faktura är att köparen är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18år. Du måste ange samma adress som du är folkbokförd på och inte ha några betalningsanmärkningar. En kreditprövning kommer att göras av Klarna som tar en kreditupplysning på dig. Har du några frågor eller funderingar kring detta ring KLARNA på tel. 08-586 126 00 vardagar mellan 8,30 – 20,00 Helger kl. 10,00 – 17,00 Det går även att skicka e-post till info@klarna.se.